Início » Husdjur » Ägaren delar varför hennes tax inte skulle överleva i det vilda

Ägaren delar varför hennes tax inte skulle överleva i det vilda

Djurägare älskar att skämma bort sina fyrbenta vänner, och vissa tar det till en annan nivå.

En tax som verkar ha all den lyx han kan önska sig är Nudel vars krav på lycka inkluderar frysta ärtor och varma duschar.

I en video publicerad på @noodleandtilde-kontot, dess ägare Nudel , Tilde förklarar anledningarna till att ”o Nudel den skulle inte överleva i naturen på egen hand.”

”Han bär en krage som blinkar när det är mörkt ute, måste rulla ihop sig som en burrito varje gång han blir berörd av regnet, ibland dricker han inte om han inte har frusna ärtor i vattnet, gillar varma duschar, behöver bäras till sängs varje kväll och har rosa pool (det finns inga rosa pooler i det vilda)”, förklarar videon.

Läs också  Små fåglar som ser ut som flygande bomullstussar

@noodleandtilde vill vi ha en del 2 av att exponera nudel som den diva han är #hund #tax #korvhund #dogsoftiktok #wienerdog ♬ originalljud – Serena + Madi

Hundar tämjdes för tusentals år sedan och var det första däggdjuret som tämjdes av människor.

”Denna domesticering skedde i två huvudfaser: den första domesticeringen av den vilda grå vargen till en primitiv hund och den efterföljande förädlingen av dessa inhemska hundar till olika moderna raser”, förklarar en studie med titeln Deciphering the Puzzles of Dog Domestication publicerad i Journal of Zoologisk forskning.

”Hundar spred sig till världens alla hörn och anpassade sig därför till extremt olika miljöer”, säger studien. Men det finns fortfarande 35 typer av vilda hundar som finns över hela världen, enligt Morris Animal Foundation.

Läs också  Kan hundar bli förkylda? - Allt du behöver veta

Dessa kvarvarande vilda hundar är indelade i stora kategorier, ”inklusive rävar, vargar, schakaler och andra. Många av dem är hotade eller riskerar att utrotas på grund av förlust av livsmiljöer, mänskliga konflikter och sjukdomar, säger stiftelsen.
En av de mest ikoniska vildhundarna som fortfarande finns är den afrikanska vildhunden – den kan snart listas som utrotningshotad, säger han. ”Bara omkring 5 000 afrikanska vildhundar finns kvar i naturen. Sjukdomar och krympande genetisk mångfald bidrar till deras nedgång, som ytterligare accelereras av minskad genetisk mångfald som ofta gör djur mer sårbara för sjukdomar.”

Användare på TikTok älskade videon

”Inte för att vara dramatisk, men jag skulle dö för det Nudel ” sa en användare. ”Min hund kräver att jag rengör hennes öron varje kväll innan jag lägger mig”, sa en annan.

Läs också  Kattunge räddad från livet på gatan separerar inte från sina människor

”Omg hon är som en mini golden retriever”, sa en annan användare.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!