Início » Husdjur » Båtfolk räddar en babybjörn som simmar med en plasthink fast vid huvudet

Båtfolk räddar en babybjörn som simmar med en plasthink fast vid huvudet

En familj av båtfolk räddade en ung björn som de såg simma med en stor plastburk fast vid huvudet.

Tricia Hurt och hennes familj fiskade vid Marsh-Miller Lake i Wisconsin när de såg björnen med hinken på huvudet. Björnen hade setts på land av lokalbefolkningen flera dagar i rad, men nu simmade björnen mitt i sjön och kämpade för att överleva.

Björnen riskerade inte bara att drunkna när behållaren långsamt fylldes med vatten, utan den hade svårt att andas.

Tricia instruerade sin son, Brady, att styra båten nära djuret medan hennes man, Brian, försökte dra hinken från björnens huvud.

Brian sa till KARE 11 att han kunde höra björnen kämpa för att andas. Han kunde inte dra behållaren på deras första försök eftersom plasten var för hal.

Läs också  174 rävar som släpps ut från små burar känner marken för första gången

De försökte igen medan den utmattade och rädda björnen simmade bort från deras båt. Tricia instruerade Brady att gå framför björnen, men såg till att uttrycka sin oro över att björnen inte skulle hamna i båten!

Se videon som familjen tog om deras räddning nedan:

Efter flera försök drar Brian framgångsrikt plastbehållaren från björnens huvud till allas lättnad. Tricia säger glatt till björnen: ”Simma glatt”.

Familjen berättade senare om äventyret när de intervjuades i nyhetsvideon nedan.

Brian sa att björnen omedelbart kunde andas lättare när hinken togs bort. Och Tricia delade på Facebook att ”Vi har aldrig drömt om att vi skulle göra det här i våra liv” och tillade: ”Hon kom till land efter allt det där.”

Behållaren som satt fast vid björnens huvud var en stor bulkbehållare med ostar och visar hur dödligt plastskräp kan vara för vilda djur. För alla djurs säkerhet, se till att du gör dig av med ditt skräp på rätt sätt.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!