Início » Husdjur » Blind kanin övergiven i en låda med bara sin uppstoppade favoritkanin

Blind kanin övergiven i en låda med bara sin uppstoppade favoritkanin

När någon lade märke till en fuktig kartong med en handduk slängd över den som satt vid sidan av vägen i Hemel Hempstead, England, kände de direkt att de var tvungna att kolla upp den. Han gick genast dit och plockade upp handduken – och blev chockad när han upptäckte en blind gammal kanin som kramade om en uppstoppad kanin.

När hon insåg att kaninen, som senare fick namnet Guinness, behövde hjälp så snart som möjligt, tog hon honom till en lokal veterinär och kontaktade sedan omedelbart RSPCA i hopp om att de skulle kunna ta in honom.

Guinness historia

”Den här stackars kaninen måste ha varit extremt rädd för att bli lämnad ute i kylan så här med bara en söt leksak för komfort”, sa RSPCA:s djurvårdschef Kate Wright i ett pressmeddelande.

Läs också  Njut av våren med din hund: Ha kul med dessa utomhusaktiviteter

Från det ögonblick som Wright kom ut för att hämta den kunde hon berätta att Guinness var väldigt fäst vid sin uppstoppade kanin, nästan som en säkerhetsfilt, och fann stor tröst i sin gosiga vän. Leksaken får honom helt klart att känna sig trygg och vart Guinness än går måste hans kanin också vara där.

Trots sin prövning var Guinness faktiskt vid ganska god hälsa och hans räddare är chockade över att den blinda kaninen fortfarande är så glad och optimistisk efter att ha blivit övergiven som han var.

”Tyvärr ser vi människor som överger sina djur på det här sättet,” sa Wright. ”Vi förstår att människors omständigheter kan förändras, vilket kan innebära att de inte längre kan ta hand om sina husdjur, men att ge upp ett djur är aldrig svaret.”

Läs också  Kattunge räddad från livet på gatan separerar inte från sina människor

Guinness är nu i RSPCA:s vård och klarar sig otroligt bra. Han är väldigt vänlig och tillbringar mycket tid med att gosa med sin kanin och det är klart att han och hans uppstoppade bästa vän skulle göra det bästa tillskottet till vilken familj som helst.

”Om någon har någon information om hur Guinness kom att bli övergiven eller känner igen den här kaninen, vänligen kontakta oss på inspektionens överklagandelinje på 0300 123 8018,” sa Wright.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!