Är du ute efter att göra den perfekta Margherita-pizzan? Då vet du att rätt ost är en viktig del av ekvationen!
Vi har de bästa ostarna för denna klassiska italienska rätt. Från färsk mozzarella till Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano och två till – du får all den goda ost du behöver för den perfekta Margherita-pizzan.
Färsk mozzarella
Färsk mozzarella har en lätt smak och mjuk konsistens gör att den passar utmärkt till Margherita-pizzor. Den subtila smaken gör att du kan uppskatta den syrliga tomatsåsen och den färska basilikan utan att det tar överhanden.
Dessutom smälter den krämiga konsistensen till en härlig pool av god ost när den tillagas. Om du letar efter den perfekta osten till din Margherita-pizza ska du välja klassikern: färsk mozzarella.
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano är en ost som verkligen lyfter fram smaken på en Margherita-pizza. Den har en salt, nötaktig smak som passar perfekt ihop med den söta tomatsåsen.
Parmigiano Reggiano är dessutom en ost med en lång och rik historia – den har tillverkats i Italien i hundratals år och den tillverkas fortfarande med traditionella metoder.
Så om du letar efter en extra speciell topping till din Margherita-pizza välj Parmigiano Reggiano!
Pecorino Romano
Pecorino Romano är en hård och salt ost som ger en unik twist till din Margherita-pizza . Tillverkad med fårmjölk , produceras i regionerna Latium, Sardinien och Toscana i Italien.
Dess starka och lite skarpa smak gör den till en idealisk följeslagare till tomatbaserade rätter, som Margherita-pizza. Pecorino Romano är också utmärkt att riva över pastarätter eller som topping på sallader.
Prova den på din Margherita-pizza för en explosion av smak!
Om du gillade den här artikeln och tror att dina vänner skulle ha nytta av den, varför inte dela den på dina sociala nätverk eller skicka den till dem i ett e-postmeddelande? Du vet aldrig vem som kan använda informationen och vara tacksam för att du delade med dig av den. Tack för att du läste!