Início » Husdjur » Förlamad hund njuter av en resa till stranden i rörande video

Förlamad hund njuter av en resa till stranden i rörande video

Även om denna malamute kan vara förlamad, bevisar han för världen att ingenting hindrar honom från att njuta av sina resor till stranden och simma i havet.

@luck_balu Det här är Balusha, en malamute i rullstol, och hans pappa Sergey. De är de bästa knopparna någonsin . De har så mycket kärlek, tillit, uppskattning och omsorg om varandra. Vänner jag berättar en hemlighet för er Balusha kan inte somna om inte pappa håller sin tass Det här är malamute Balusha i rullstol och hans pappa Sergey. De är bästa vänner. De har så mycket kärlek, tillit, tacksamhet och omsorg för varandra. Vänner, jag ska berätta en hemlighet för er Balusha kan inte sova om pappa inte håller sin tass

♬ originalljud – Labellash_Brows

Hans historia Balusha

Efter att ha drabbats av ett diskbråck i ryggraden 2022, har Mr Balusha Alaskan malamute, lämnades förlamad, vilket betyder att han bara kan ta sig fram i rullstol eller med hjälp av sina hängivna ägare.

Men att han är rullstolsburen räcker inte för att stoppa 7-åringen Balusha att njuta av varje resa han gör till stranden, som sin ägare, Olena Gontar förklarade att ”havet är hans lyckliga plats”.

Läs också  Törstig hund bär en hink och tigger om vatten som orsakar sorg på nätet

”Vi brukar gå till stranden varje ledig morgon, vilket mestadels är på helgen, om vi inte har arbete den dagen,” sa Gontar . ”Han kommer alltid att leta efter vatten, fontäner eller pooler. Det är som en sjövarg.”
När Balusha han är i vattnet, han behöver inte förlita sig på sin rullstol och bär istället flytväst för extra skydd.

Även om Gontar och hennes man, från Odesa, Ukraina, förväntade sig inte att äga en 60-kilos handikappad hund, de fortsatte att lära sig om hans utmaningar och hjälpa honom varje steg på vägen.

”En dag upptäckte vi att hans bakben inte rörde sig och att han hade förlorat all känslighet”, sa hon Gontar . ”Samma natt upptäcktes en spondylolistes på en MR och opererades av en lokal veterinär.

”DE Balusha han tillbringade tre dagar på sjukhuset och när vi tog hem honom hade vi stora förhoppningar på ett framgångsrikt tillfrisknande. På den tiden visste vi ingenting om speciella hundar och vad vi borde göra, men varje dag och natt behöver han ständig vård.”

Läs också  Topp 3 populära hundraser för utomhusäventyr

Ett diskbråck hos hundar är ett resultat av intervertebral disc disease (IVDD), vilket är ett neurologiskt tillstånd som involverar ryggmärgen, kotorna och diskmaterialet mellan dem. PetMD-webbplatsen noterar att när en hund utvecklar IVDD, buktar kudden mellan ryggradens ben eller brister in i utrymmet som innehåller ryggmärgen. Denna rörelse kan orsaka smärta, nervskador och i svårare fall förlamning.

Vanliga symtom som uppstår är att halta, dra bakbenen, svaghet, smärta, minskad aktivitet och förlust av urinblåsan.

Kirurgi är ett vanligt resultat för många fall, men det är inte alltid framgångsrikt.

I fall som leder till förlamning, noterar PetMD att hundar kan fortsätta att leva lyckliga och hälsosamma liv med hjälp av en rullstol, vilket gör att de kan förbli aktiva.

Videon med honom Balusha att följa sin ägare i vattnet publicerades på hans speciella TikTok-sida (@luck_balu) och har visats mer än 400 000 gånger. Användare av sociala medier kan inte få nog av ”kompisarna” eftersom det virala inlägget också har genererat mer än 32 000 likes och hundratals kommentarer.

Läs också  Man räddar svältande hund ensam på en avlägsen ö och tar hem honom

Att dela sin berättelse gjorde det möjligt för honom Gontar att få kontakt med fler människor och visa hur givande livet fortfarande kan vara för en handikappad hund.

”När vi stod inför det här problemet var det svåraste att hitta information och professionell hjälp”, sa han. ”Allt vi hörde var att vår hund aldrig skulle gå igen och att vi var tvungna att lägga ner honom.

”Vi bestämde oss för att göra hans sida Balusha att informera, uppmuntra och motivera människor att slåss för sina husdjur. Vi vill dela hans rutin så att folk kan se att det är möjligt att klara sig med ett stort husdjur Balusha . Allt är möjligt om du verkligen älskar och bryr dig.”

Bland de 800 kommentarerna på inlägget skrev en TikTok-användare: ”Mitt hjärta smälter, det här är ren kärlek och hängivenhet.”

En annan person sa: ”Bliken av glädje och lycka i din hunds ansikte säger allt.”

Balusha du är en så stor hjälte”, skrev en annan TikToker.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!