Início » Gåtor och spel » Hjärngympa: Slå vad om att du inte kan hitta det saknade talet i denna sekvens på mindre än 30 sekunder!

Hjärngympa: Slå vad om att du inte kan hitta det saknade talet i denna sekvens på mindre än 30 sekunder!

Dagens uppgift är en hjärngympa som kommer att kommer att sätta ditt logiska tänkande på prov. Du måste hitta det saknade talet i en logisk sekvens.

Sekvensen visas i en bild nedan och din uppgift är att ta reda på vilket nummer som kommer härnäst, inom maximalt 30 försök.

Hjärnkittlande spel som detta är mer än bara tidsdödare. Det har vetenskapligt bevisats att de förbättrar kognitiva funktioner, minnet och den allmänna mentala prestationsförmågan.

De fungerar som mental gymnastik för din hjärna och får dig ofta att tänka i nya banor.

Så varsågod, anta utmaningen! Kan du lösa dagens pussel?

Kom ihåg att det inte bara handlar om att få det rätt – det handlar också om hur snabbt du kan lösa det. Lycka till!

Utmaning: Dechiffrera det saknade talet i en sekvens

Den aktuella uppgiften är att identifiera det saknade talet i en logisk sekvens, och du har högst 30 försök på dig att få det rätt.

Läs också  Observationstest: Hitta 89 av 98 på 20 sekunder eller mindre! Klarar du utmaningen?

En logisk sekvens, i det här fallet, avser en serie siffror som följer ett specifikt mönster eller en regel.

(c) Lovemix

Svårigheten med denna utmaning ligger inte bara i att förstå mönstret utan också i att förutsäga vilket nummer som logiskt följer härnäst.

Du kanske är hantera enkla aritmetiska progressioner eller mer komplexa sekvenser som involverar multiplikation, division eller till och med kvadratrötter.

Din analytiska förmåga kommer att sättas på prov när du måste utforska flera möjliga mönster inom de givna 30 försöken. Dessutom måste du använda strategiskt tänkande för att få varje försök att räknas, genom att systematiskt eliminera osannolika möjligheter.

Denna utmaning kräver inte bara matematisk förmåga utan även kritiskt tänkande och problemlösningsförmåga.

När man försöker hitta ett mönster i en logisk sekvens, börja med att observera progressionen eller regressionen av siffror eller element. Om det är numeriskt, kontrollera om det finns en konsekvent ökning eller minskning.

Läs också  Endast detektivhjärnor kan hitta nummer 4455 på bara 12 sekunder

Om det är alfabetiskt eller innehåller symboler, leta efter någon återkommande ordning. Du kan också försöka subtrahera eller addera intilliggande element för att fastställa om det finns en konstant skillnad eller summa.

I vissa sekvenser kan varje term vara en multiplikation eller division av den föregående termen.

Till sist, förbise inte möjligheten till alternerande mönster eller de som involverar mer komplexa matematiska operationer som exponentiering.

Tänk på att mönster kanske inte alltid är enkla och kan kräva lite kreativt tänkande.

Hallå där, smartskallar! Har du redan knäckt koden? Du ger verkligen din hjärna ett bra träningspass, eller hur? Håll i lösningen, för vi kommer snart att avslöja svaret! Låt oss se om du har slagit huvudet på spiken!

Lösning

Svaret är 11. I denna magiska kvadrat har varje rad, kolumn och diagonal en summa som är lika med 34. Vi applåderar de som lyckades lösa detta på mindre än 30 sekunder. Fortsätt så!

Läs också  Testa din visuella förmåga! Kan du hitta siffran "4" på mindre än 20 sekunder? Snabb utmaning!

(c) Lovemix

Vi uppmanar dem som har gjort testet att dela den här artikeln med vänner och familj och utmana dem att också göra testet.

Här på vårt team lägger vi ner mycket tid och arbete på att skapa dessa underhållande spel som uppdateras dagligen för din njutning.

Vi skulle bli oerhört glada om du kunde hjälpa oss att sprida ordet om vårt arbete genom att dela denna artikel på dina sociala medieplattformar.

Ditt stöd betyder oerhört mycket för oss och gör att vi kan fortsätta att ge dig nya spännande utmaningar varje dag.

Relaterade inlägg

Viktoria
Skrivet av : Viktoria