Início » Gåtor och spel » Hjärnkoll: Klarar din IQ av denna utmaning med 1 matchande pinne?

Hjärnkoll: Klarar din IQ av denna utmaning med 1 matchande pinne?

Det här är den ultimata hjärngympan som kommer att sätta din IQ på prov. Det här är inte bara för matteälskare, utan för alla som gillar att lösa pussel och testa sin problemlösningsförmåga.

Klarar du vår utmaning med 1 matchstick?

Utmaningen

Ekvationen i fråga är så enkel som den kan bli, eller så verkar det. Den har lagts ut med hjälp av tändstickor och här är den: 4+6=4.

Vid första anblicken kan detta förvirra dig eftersom vi alla vet att 4 plus 6 inte är lika med 4 . Men det finns en hake. Du måste få ekvationen att stämma genom att flytta bara en tändsticka.

Låter lätt, eller hur? Men kom ihåg att du bara har 15 sekunder på dig att lösa det. Tiden tickar, så det är bäst att du sätter igång hjärnan!

Läs också  Ögontest för optisk illusion: Om du har Hawk Eyes Hitta ordet Fancy på 15 sekunder

(c) Lovemix

Tänk utanför boxen

För att lösa detta pussel måste du tänka utanför boxen. Det handlar inte längre om matematik, utan om att visualisera problemet på ett annorlunda sätt.

Håll dig inte till traditionella matematiska regler, se tändstickorna som element som kan manipuleras för att skapa en korrekt ekvation.

Lösningen

Har du räknat ut det än? Om inte, så kommer här lösningen: Allt du behöver göra är att flytta en pinne från 6, så att den blir en 0. Ja, så är det! Ekvationen lyder nu 4+0=4 .

(c) Lovemix

Detta enkla men kluriga pussel är ett roligt sätt att testa din kognitiva förmåga och utmana dina vänner. Gillade du den här hjärngympan? Om så är fallet, behåll det inte för dig själv.

Läs också  Bli kär i hösten: 5 förtrollande utskrivbara målarbok för barn

Dela med dig av det roliga och utmana dina vänner att se vem som kan lösa denna 1-matchstick move-utmaning snabbast. Lägg upp den på dina sociala medier och låt oss se vem av dina vänner och följare som har det skarpaste sinnet.

Relaterade inlägg

Viktoria
Skrivet av : Viktoria