Início » Husdjur » Hon slutade inte gråta: Kvinnan återförenas med Husky som stals från henne för två år sedan

Hon slutade inte gråta: Kvinnan återförenas med Husky som stals från henne för två år sedan

Många glädjetårar fälldes när en stulen Husky återförenades med sin familj två år efter att han försvann.

Semper, Siberian Husky, återförenades med sin mamma, Kameroun Mares, men hans återkomst hem var en lång och mödosam resa. Kameroun Mares genomgick kemoterapi för akut lymfatisk leukemi 2013 när hon fick Semper som valp.

Semmper-berättelsen

Hon kallade honom Semper Fidelis – ”Alltid trogen” på latin, men några år efter hennes behandling hände det otänkbara.

2016 reste Kameroun till Kalifornien från Florida och lämnade Semper i sin dåvarande rumskamrats vård. Men medan han var i väst fick han beskedet att Semper hade försvunnit.

Hon letade överallt, men han hade försvunnit. Hon fortsatte att söka även när hon bodde i Kalifornien, postade online och ringde ständigt räddnings- och skyddsrum i hela Florida. Hon hoppades att någon skulle hitta Semper och skanna honom eftersom han var mikrochippad.

Läs också  Se reaktionerna från de 4 äldre chihuahuorna på den nya kattungen

Han vände sig till Ana Campos, en privatdetektiv för mer hjälp. Det var då som Campos lärde sig något konstigt. Kameroun hade registrerat Semper hos AKC Reunite – en tjänst kopplad till hans mikrochip.

”Ett år efter det friade någon till henne [η Kameroun] för att kontrollera AKC Reunites chip igen. Så hon gick till det humana samhället i maj 2017 och de kollade online… Det var då hon fick reda på att ett år tidigare, den 11 april 2016, lade en kvinna till sitt namn på Sempers chip, säger Campos till The Dodo.

Det andra mikrochipsföretaget brydde sig inte om att kontrollera om Sempers chip redan var registrerat hos en ägare. Campos letade vidare och fann att någon hade listat Semper på Craigslist för $200. Det var därför Cameron aldrig hade hittat honom – han hade blivit ”såld”.

Läs också  Hund "sjunger" till sin ägares födelsedag på det roligaste sättet

Enligt Campos var det Kamerouns rumskamrat som sålde Semper. ”Han stals och såldes av hennes rumskamrat för 2 1/2 år sedan”, skrev Campos på Facebook. ”Hon rapporterades förlorad den 30 april 2016. Men den 11 april 2016 lade köparen till sitt namn till AKC Reunites ”registrerade chip”. Istället skrev de in detta registrerade chip i Petkey-husdjur. Petkey husdjur brydde sig inte om att kontrollera om han redan hade ett chip.”

Efter att en advokat anlitats dömde en domare till Kamerouns fördel och Semper återtogs av den person som köpte honom och återvände till Kameroun.

Slutligen, efter 2,5 år av letande och hopp om att hitta honom, skulle Kameroun återförenas med Semper. Här är en video från det rörande ögonblicket.

Kameroun säger att Semper fortfarande kommer ihåg kommandona hon lärde honom och att han har bosatt sig fint i sitt nya hem i Kalifornien. ”Jag ser honom som en förlängning av mig själv och mitt hjärta”, sa Kameroun. ”Jag är glad att ha honom i min famn igen.”

Läs också  Bedårande 50 kg hund älskar kramar

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!