Início » Husdjur » Hund möter krokodiler och det otänkbara händer

Hund möter krokodiler och det otänkbara händer

En vildhund jagades av en flock andra vildhundar när han föll i en flod i Indien och stötte på tre krokodiler.

Istället för att sluka denna olyckliga valp, som man kan förvänta sig att krokodiler gör, använde de försiktigt sina nosar för att guida hunden till säkerhet på andra sidan flodstranden.

En nyligen publicerad rapport publicerad av Journal of Threatened Taxa undersökte beteendet hos Krokodiler från Bourkos (aka rånare) i Maharashtra, Indien, och specifikt det här fallet. ”I det ögonblicket var tre vuxna rånare tydligt synliga som flöt nära vattnet och deras uppmärksamhet drogs till den här hunden och de flyttade sig närmare hunden”, förklarar forskarna. Istället för att attackera djuret sägs krokodilerna ha ”guidsat” hunden i säkerhet. Forskare har ingen aning om varför dessa krokodiler valde att hjälpa hunden istället för att göra den till sin måltid, men de tror att det har något att göra med att krokodiler upplever empati.

Läs också  Hur stoppar man en hund som skäller? -Träningstips

Krokodiler är empatiska, men bara i fall som involverar skydd av sina ungar från andra rovdjur

Deras reaktioner på andra krokodiler har vanligtvis att göra med att skydda sitt eget territorium eller när krokodilerna parar sig. Kanske var krokodilerna inte hungriga när hunden föll i floden, eller så försökte de hjälpa honom. National Post rapporterar att forskarna säger att ”framtida studier bör undersöka möjligheten av emotionell medvetenhet hos djur som kan överstiga vår nuvarande förståelse.”

Fler studier bör genomföras för att undersöka detta beteende ytterligare, men detta bevisar att dessa djur är mycket mer komplexa än de har fått kredit för.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!