Início » Husdjur » Hunden ylar vid ett hål och vägrar lämna tills någon tittar in

Hunden ylar vid ett hål och vägrar lämna tills någon tittar in

Tidigare denna månad, när Willians Mollo Flores gick ut för att ta sin hund på en kvällspromenad nära hans hem i Chile, trodde han aldrig att han skulle rädda ett liv. Men han gjorde mer än så. Han räddade två.

När Flores gick förbi en gammal byggarbetsplats märkte han att hans hund drog i kopplet i en riktning från deras väg. Flores tog inte lång tid att förstå varför.

Historien om Flores och räddningen av hunden

”Min hund ledde mig till en övergiven valp,” berättade Flores för The Dodo. ”Hunden ylade mycket.”

Men, som det visar sig, försökte valpen inte bara få Flores uppmärksamhet för sin egen skull.

Platsen där den övergivna valpen hade varit markerad med en serie djupa, gapande hål. Och inuti en av dem fanns en annan hund.

Han var instängd.

Plötsligt var den första hundens handlingar meningsfulla.

Läs också  Man kör 2 800 mil för att rädda hund han blev kär i

”Han bad om hjälp,” sa Flores. ”Hans lillebror var i ett hål och det fanns inget sätt att han kunde ta sig ut på egen hand.”

Här är en glimt av den chockerande scenen:

”Jag visste inte hur jag skulle reagera”, sa Flores. – Det var ett väldigt spänt ögonblick. Men jag sprang in i huset och tog vatten, mat och rep och kom sedan för att hjälpa hunden. Jag klättrade ner i hålet och lyckades få ut valpen.”

Väl välkommen ur hålet sprang den instängda hunden omedelbart till sin lillebror, som för att tacka honom för hans roll i att rädda honom.

Hundarna åt upp maten och drack vattnet som Flores hade med sig, men var fortfarande för svaga för att följa honom hem. Så Flores stannade hos dem där. Under de kommande fyra timmarna bad hon andra om hjälp på sociala medier.

Läs också  Kvinnan förklarar hur mystisk katt lindrade hennes smärta

Det var där djurräddaren Valeska Torres Tapia fick veta om situationen. Även om det var midnatt då, skyndade hon till platsen och befriade Flores från hans livräddningspost.

”Jag tog med hundarna hem,” sa Tapia till The Dodo. ”De var rädda, men jag gav dem all den kärlek jag kunde visa dem.”

Väl hemma igen badade Tapia och skötte hundarna. Där kunde han förstå att hängivenheten dem emellan, som hjälpte till att rädda dem, var något de delade djupt.

”De är oskiljaktiga,” sa Tapia. ”Det är det vackraste.”

Han gav dem namnet Ängel och Salvador.

Även om det inte är helt klart hur hundarna hamnade ensamma, med en av dem instängd i ett hål, tror Tapia att de övergavs där av ägaren till en valpfabrik.

Det verkar som att det enda de visste att de kunde lita på var varandra.

Läs också  Övergiven valp på en flygplats blir viral när den adopteras av United Pilots

”De kramar varandra, de tar hand om varandra och de lämnar inte varandra,” sa Tapia. ”Dessa två små är som siamesiska tvillingar, eftersom de alltid är i varandras armar.”

Det har bara gått några veckor sedan Flores och hans hund snubblade över den hopplösa plats som Angel och Salvador övergavs, men de har redan hittat ett evigt hem tillsammans. Tapia bestämde sig för att adoptera hundarna själv.

”Efter att jag räddat en hund försöker jag alltid hitta en vacker familj för dem,” sa hon. ”Men jag vet att det skulle vara svårt för Angel och Salvador att hitta en familj eftersom de är oskiljaktiga. De kan inte skiljas åt. Så jag kommer att hålla om dem – och ge dem mer kärlek än de någonsin kunde föreställa sig.”

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!