Início » Husdjur » Hundens beteende: vad det betyder om din hund trycker sin nosparti mot människor

Hundens beteende: vad det betyder om din hund trycker sin nosparti mot människor

De flesta hundägare där ute kommer förmodligen att hålla med: Det finns ingen sötare gest än att en hund trycker nospartiet mot dig. Det är gulligt, dels, och det verkar vara ett av många sätt som hundar försöker kommunicera med människor på.

Den främsta anledningen till att en hund kommer att knuffa en människas hand eller ben är för att få deras uppmärksamhet, säger flera hundbeteendeexperter. Nässtickning utvecklas ”vanligtvis för att de vill ha din uppmärksamhet eller vill ha något från dig”, sa djurbeteendeexperten. Aaron Rice .

Exakt vad de behöver beror på var hunden är, vad den är fokuserad på och vad dess ägare gör

Hundar ”nöter” ibland sin ägare om de känner sig hungriga eller behöver gå ut. Andra gånger är ryckningar ett tecken på att hunden vill leka, bli klappad eller flytta sin ägare till en annan plats. Näsryckningar kan också vara en hunds sätt att uttrycka sin kärlek till sin ägare, enligt Central Texas Veterinary Specialty & Emergency Hospital.

Läs också  Ett litet barns omedelbara band med den nya kattungen är rörande

Vallhundar kan instinktivt använda näsan för att knuffa sin ägare eller en annan hund i en eller annan riktning, precis som de kan uppmuntra ett får att flytta. Andra hundar kan ha lärt sig hur man använder näsan för att kommunicera efter att ha sett sin mamma vägleda sina syskon till mat i sina tidiga dagar som valpar; uppgav den Ris .

Medan vissa hundägare tycker att det är bedårande att rycka i näsan, kanske andra föredrar att motverka detta beteende i vissa sammanhang, till exempel när folk äter eller när det finns nya människor som inte känner hunden. Beteendeexperter säger att det bästa sättet att motverka nässtick är att helt enkelt ignorera dem, snarare än att klappa hunden eller till och med skälla ut den för gesten.

Läs också  Skådespelerskan Millie Bobby Brown berättar om sitt förhållande till Pit Bulls

Detta undviker att förstärka hundens beteende.

Men det finns andra träningsmetoder som uppmuntrar till att sticka i näsan. Enligt American Kennel Club (AKC) innebär en populär träningsstrategi känd som ”touch” att uppmuntra en hund att knuffa sin ägares hand med näsan.

Hundar gillar att öva på ”touch” eftersom det är en lätt uppgift att slutföra för att få en godbit och det uppmuntrar dem att vara mycket uppmärksamma på sin ägare. ”Och där din hunds nos går, hans huvud och kropp följer med”, säger AKC i ett inlägg på sin hemsida.

För hundägare som vill använda näsberöring i träningen kan gesten också användas för att lugna en nervös hund genom att dra bort hans uppmärksamhet från det som oroar honom och föra tillbaka hans uppmärksamhet till ägaren.

Läs också  174 rävar som släpps ut från små burar känner marken för första gången

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!