Início » Husdjur » Hur stoppar man en hund som skäller? -Träningstips

Hur stoppar man en hund som skäller? -Träningstips

Min grannes hundar skäller på alla som kommer till porten, oavsett om det är familjemedlemmar, vänner, främlingar eller inkräktare. Hundarna kommer att skälla oavbrutet och det är irriterande när man vill ha en lugn stund.

Detta kommer från inte en, utan fem hundar. Vi har lärt oss att acceptera detta problem eftersom vår granne är en 80-årig kvinna som bor ensam och inte har några besökare förutom husstädaren och enstaka familjemedlemmar.

Hundar som följeslagare för äldre

Hundarna är hennes vänner och fungerar även som vakthundar för säkerheten. Att skälla ger henne tröst och denna psykologiska trygghet är särskilt viktig för äldre. Så när vi blir äldre kan vi behöva ta till någon form av psykologisk trygghet som denna.

Styr hundens skällande

Men låt inte en hund skälla utan anledning – du måste kontrollera och träna den. Att träna en hund kanske inte är lätt, så det hjälper att söka hjälp från professionella hundtränare.

Det finns några enkla metoder för att träna hundar för beteendeproblem.

Varför skäller hundar?

Låt oss först förstå varför en hund skäller.

Det kan bero på spänning, att vara glad eller ledsen, ångest eller en känsla av fara. Detta låter dig veta hur din hund mår, så målet är inte att stoppa hunden från att skälla utan att kontrollera det överdrivna skället.

Råden nedan inkluderar inga fysiska bestraffningar som att slå hundens nos – hur milda det än är – att spraya hunden med någon form av kemikalier eller vatten, skrika eller skrika som vissa rekommenderar. Jag tror inte på fysisk smärta när det gäller att träna ditt husdjur.

Hur man stoppar en hund som skäller

Belöna inte en skällande hund. Om hunden skäller överdrivet, krama den inte eller släpp in den (om den är utanför). Detta ger fel besked till hunden att det är okej att skälla.
Skrik inte på hunden eftersom det skickar fel budskap att skällande och skrik är okej.
När hundar är uttråkade eller känner sig försummade, skäller de utan anledning. Håll dem sysselsatta och, när det är möjligt, lämna dem inte ensamma för länge. Lämna dem heller inte ensamma ute hela dagen och hela natten. Ge din hund mycket motion, både fysisk och mental, eftersom detta är det bästa sättet att hålla den sysselsatt. De kommer att vara för trötta för att skälla av tristess eller frustration. Det bygger också band, vilket är viktigt för din hund.
Om du måste lämna din hund ensam, håll den sysselsatt. Ge leksaker som kan fyllas med mat, som fungerar som belöning.
Skäller dina hundar när dörrklockan eller telefonen ringer? För att träna din hund att inte skälla när detta händer, låt någon knacka på din dörr eller telefon regelbundet under några dagar. När den slår, sitt stilla och gör ingenting. Fortsätt denna process i några dagar och din hund kommer att få meddelandet. Det krävs mycket tålamod och beslutsamhet för att göra detta, så ge inte upp lätt.
Om hunden skäller när du kommer hem, strunta i det ett tag. Det här kanske inte är lätt. Du vill inte ge honom fel meddelande att du kände igen hans skällande. När saker och ting lugnat ner sig kan du gå vidare och krama honom.

Fler hundträningstips för beteendeproblem

Skäller hunden när någon står vid grinden? Det enklaste sättet är att hindra hunden från att se detta område, men hunden har ett akut hörsel- och luktsinne, så den kommer att veta att någon är vid grinden trots strategin ”blockerad syn”. Ett av de bästa sätten är att länka den personen till portalen med någon form av godis. Så när den personen kommer över tar de med sig din hunds favoritmat eller favoritleksak.
Skäller din hund efter uppmärksamhet eller när den vill ha något? Ignorera hans skällande och han kommer snart att bli frustrerad och sluta. Du kan säga ”tyst” till honom i en mjuk ton och belöna honom om han svarar.
Det finns tillfällen då vi ignorerar hunden när det är tyst. Vi borde belöna honom för detta beteende. Visa honom din kärlek och tillgivenhet när detta händer genom att leka med honom, krama honom och vara där för honom. Din närvaro är en form av belöning som är lättare att ge. Bandet mellan dig, ägaren och hunden är en viktig aspekt av att träna din hund för gott beteende.

När du tränar en hund för beteendeproblem:

Resten av familjemedlemmarna bör göra liknande handlingar
Var konsekvent med träning

Om du inte är konsekvent kommer hunden att bli förvirrad med din träningsmetod. Detta är viktigt, annars tar det längre tid att träna eller så kanske det inte fungerar.

Kom ihåg att olika hundraser kommer att reagera olika på var och en av ovanstående metoder.

Läs också  Mormor överraskar sitt barnbarn och videon blir viral

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!