Início » Husdjur » Internet blir chockat när en råtta och en tax möts på gatan

Internet blir chockat när en råtta och en tax möts på gatan

Mer än 17 miljoner TikTok-tittare har sett ögonblicket en tax försöker brottas med en vild råtta innan uppgörelsen tar en oväntad vändning.

Under videon som delas av @_marquitosmercado kan taxen ses jaga råttan nerför gatan. Inom några sekunder vänder sig gnagaren och båda hoppar mot varandra samtidigt. Det blir uppenbart att hunden har hittat sin match och den lilla hunden verkar ha andra tankar om den avsedda attacken.

Det osannolika paret får en kort konfrontation innan råttan kastar sig igen och hunden springer i motsatt riktning.

Den roliga videon har fått 2,4 miljoner likes sedan den delades.

@_marquitosmercado #fyd #salomon ##dachshund##fydddddddddddd##rat##ratatouille ♬ sonido original – The Rivera

Vad du ska göra om en råtta biter din hund

Lyckligtvis skadades inga djur i klippet, men veterinären från Nebraska kontaktades Grant Little djurhälsoexpert på JustAnswer-plattformen, för att ta reda på vad en ägare ska göra om en råtta lyckas bita sitt husdjur.

Läs också  UPS-föraren hittar avskedsbrev från en sjuk hund som han sett på sin rutt i flera år

DE Liten förklarade: ”Råttbett kan orsaka en mängd olika problem. De kan ge patienten rabies om råttan var rabiat. Om ditt husdjur är vaccinerat mot rabies har det ett mycket bättre skydd mot det.

”De kan också utveckla bakteriella infektioner på platsen för bettet. Snabb behandling för att rengöra och utvärdera är viktigt.

”Om platsen blir infekterad krävs ibland kirurgisk debridering för att behandla infektionsplatsen [αν και] de flesta råttbett orsakar bara mindre lokala infektioner eller irritation”.

Bett är inte det enda djurägare har att oroa sig för, enligt Liten eftersom råttor kan orsaka leptospiros, en bakterieinfektion som kan smittas genom kontakt med råtturin.

”Råttor kan också bära på andra typer av sjukdomar som pest, tularemi, råttbettsfeber och andra också”, förklarar Liten . ”Dordöden under medeltiden troddes ha sitt ursprung från råttor som var smittsamma. Det är inte längre en vanlig sjukdom, utan förekommer då och då. Andra sjukdomar är också möjliga, men de flesta hundar får inte dessa infektioner.

Läs också  Övergiven valp på en flygplats blir viral när den adopteras av United Pilots

”Om du tror att din hund har slagits mot en råtta eller blivit biten av en råtta, är omedelbar veterinär utvärdering avgörande för att städa upp [η πληγή] och eventuellt påbörja behandling”.

Videon med tax- och råttduellen har fått mer än 9 000 kommentarer

En användare sa: ”Videon är en av de mest imponerande jag någonsin sett: ”Så det här är New York Ballet.”

”Street fighter”, förklarade en annan.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!