Início » Husdjur » Kan hundar uppfatta tid som människor? Alla användbara

Kan hundar uppfatta tid som människor? Alla användbara

Intelligenta hundar tar upp våra signaler och beteenden för att veta vad de kan förvänta sig för varje dag som går – och naturligtvis när middagen ska vara!

Medan många hundar kan lära sig att prata för att berätta att det är dags för en promenad eller godis, kan de inte riktigt förstå begreppet timmar och minuter. EMen har hundar tidskänsla? Naturligtvis av många olika anledningar.

Kan hundar säga tiden?

”Hundar har definitivt en känsla av att tiden går”, säger han. ”De markerar förmodligen tidens gång i förhållande till andra stimuli, som solens position på himlen, hunger, törst eller månens position på himlen.”

Det stämmer: hundar svarar på sina medfödda dygnsrytmer, precis som människor. Radosta säger att de också påverkas av yttre faktorer, som hur mycket ljus och mörker de får under en 24-timmarsperiod.

Läs också  Få din kattunge att spinna med dessa viktiga skötseltips!

Forskning från University of Illinois Urbana-Champaign rapporterar att däggdjur ”de har en biologisk klocka i hypotalamus, en del av hjärnan som styr grundläggande biologiska funktioner som andningsfrekvens, hjärtfrekvens och reproduktion.” Dessutom ändrar husdjursägare ofta sina husdjurs exponering för ljus eller ändrar tidpunkten för andra exponeringar, såsom matning och lek, ”för att hjälpa sina husdjur att anpassa sig till livet i den mänskliga världen.”

Så din pälsboll handlar inte så mycket om att veta att klockan är 10, utan om vissa djupt liggande signaler i sin omgivning som talar om för den vad som borde hända eller vilka mönster som korrelerar med vissa händelser och konsekvenser.
Du vet, som middag!

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!