Início » Husdjur » Kvinnan förklarar hur mystisk katt lindrade hennes smärta

Kvinnan förklarar hur mystisk katt lindrade hennes smärta

En kvinna som återhämtar sig från operation och traumat av flera missfall har beskrivit den unika vänskap hon knöt med en mystisk katt som dök upp på hennes tröskel i hennes nödstund.

DE Martha Keith hon ansåg sig inte vara en kattälskare, men det förändrade dagen då en stor svart katt med ”gyllene ögon och det vänligaste ansiktet” kom in i hennes liv.

@martha_keith Svarar till @feechambers JAG FICK UT VEM S KATT DETTA ÄR En liten uppdatering för folket som frågar vad som hände med min katt som inte är min katt! Jag har saknat honom så mycket, så igår gick jag och knackade på hos folk längs vår gata för att se om han hade en ägare och jag hittade dem! Det visar sig att hans riktiga namn var Squidge och han tillhörde ett australiensiskt par som hade adopterat honom från ett djurhem. De sa att de alltid undrade vart han fortsatte men han verkade alltid veta när någon behövde honom. Han kom senast till oss på påskdagen när han låg uppkrupen på vår säng i solskenet. Uppenbarligen nästa vecka var de tvungna att lägga ner honom eftersom han hade lymfom. Några månader senare föddes min dotter. RIP Squidge och tack för att du fixade mig. Jag kommer alltid att sakna dig. #blackcat #blackcatsoftiktok #missfall #blackcatsaregoodluck ♬ originalljud – Martha Keith

Husdjur kan spela en viktig roll för vår mentala hälsa och välbefinnande

En studie från 2019 av forskare från Washington State University fann att att klappa en hund eller katt i bara 10 minuter kan hjälpa till att minska nivåerna av kortisol, det så kallade stresshormonet.

Läs också  Små fåglar som ser ut som flygande bomullstussar

DE Keith hon hanterade mycket stress såväl som ett betydande personligt trauma innan hon träffade sin mystiska kattbesökare. Han driver företaget för personliga pappersvaror Martha Brook , efter att ha slutat på ett företagsjobb för 10 år sedan för att slå ut på egen hand. Det som började som ett företag som drivs från hennes sovrum har vuxit till ett prisbelönt globalt varumärke.

Men hennes personliga utmaningar Keith de är långt borta från affärsvärlden. Som tonåring fick hon diagnosen endometrios, en sjukdom som gör att vävnad som liknar livmoderns slemhinna växer utanför livmodern.

Endometrios kan leda till svår smärta och även göra graviditeten svår. Fram till sommaren 2022 Keith hon hade flera IVF och hade fyra traumatiska missfall.

För att bättre förstå vad som hände i hennes kropp genomgick hon sedan en hysteroskopi.

Under hennes återhämtning från operationen besökte katten henne.

Det som började som ett slumpmässigt möte blev snabbt mer regelbundet.

”Först trodde jag att han måste tillhöra någon, trots att han inte hade krage, så jag fortsatte att ta ut honom varje kväll,” sa Keith . ”Men som en klocka, han skulle komma nästa morgon till mitt fönster eller jama högt vid min bakdörr tills jag släppte in honom!” Ett band utvecklades snabbt mellan dem.

Läs också  Internet gick vilt med hundens reaktion på den ovanliga gåvan

”Jag vet att det låter konstigt, men det kändes som att han visste att jag behövde sällskap. Jag jobbade hemifrån i några veckor efter operationen och han satt med huvudet på mitt knä, uppkrupen vid mina fötter och spinnande.”

För Keith , kände hon att katten var där för att ta hand om henne under en svår tid. ”IVF och missfall är båda extremt svåra situationer, och även om jag på ytan höll på, eftersom jag var tvungen att göra det för mitt jobb, var jag inte i bra form”, förklarade hon.

”Det var något otroligt tröstande med hans spinnande, hans kramar och hur han verkade ”prata” med mig nästan med sina jamar. Jag kunde inte vänta på att han skulle komma. Det fick mig att känna mig mindre ensam, mindre stressad och allmänt gladare.”

Besöken fortsatte sporadiskt under de närmaste månaderna.

DE Keith hon sa att hon senast såg sin svarta pojkvän på påsk i år. Då hade hennes tillstånd förbättrats avsevärt.

”Jag lyckades bli gravid igen efter ett sista IVF-försök och det kom mindre och mindre”, sa hon. ”Det var påskdagen och han låg uppkrupen i min säng med mig på sen eftermiddag. Det var ett av de där riktigt speciella ögonblicken som jag aldrig kommer att glömma.”

Det var sista gången hon såg sin kattvän. I juni, Keith välkomnade till världen vad hon beskriver som en ”mirakeldotter”. Hon undrade dock fortfarande vad som hände med katten som hjälpte henne när hon var som värst.

Läs också  Bedårande 50 kg hund älskar kramar

Så han gav sig ut på ett uppdrag för att ta reda på det. Den resulterande resan fångades i en video som publicerades på Keiths TikTok-sida. När detta skrivs har den visats nästan 700 000 gånger.

När hon gick dörr till dörr på sin väg upptäckte hon snart ägarna till hennes mystiska katt, ett äldre par som hade räddat honom från ett djurhem och döpt honom till ”Bläckfisk ”.

”De sa att de alltid undrade vart han tog vägen, men han verkade alltid veta när någon behövde honom,” sa Keith .

Men Keith hon upptäckte snart att det inte skulle bli någon känslomässig återförening med honom Bläckfisk . Inga kramar eller kramar med kattkompisen som erbjudit henne villkorslös kärlek.

”Tyvärr, veckan efter att han senast kom för att träffa mig, var han tvungen att avlivas på grund av lymfom,” sa hon. ”Jag var förkrossad men konstigt nog innerst inne visste jag att han var borta eftersom han inte hade kommit tillbaka för att träffa mig.”

DE Keith sa att Bläckfisk hjälpte henne att inse att husdjur kan ge verkligt känslomässigt stöd i svåra tider, för det var precis vad hennes svarta kattvän gjorde.

”DE Bläckfisk det kom till mig av en anledning”, sa han. ”Han var det känslomässiga stöd jag behövde i en riktigt svår tid och kanske lämnade han när jag inte behövde honom längre. En riktigt magisk svart katt.”

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!