Início » Husdjur » Mama cheetah föder och slår rekord genom att föda 8 geparder

Mama cheetah föder och slår rekord genom att föda 8 geparder

Bingwa, geparden, har ett namn som betyder ”mästare” på swahili, och den 4-åriga invånaren i St. Louis Zoo slog nyligen rekordet genom att föda 8 geparder.

Den fantastiska historien

I över 430 ungar som registrerats av Association of Zoos and Aquariums är detta första gången en gepard har fött barn och föder upp sina 8 ungar i en djurpark. Genomsnittet är 3 till 4 nyfödda.

Enligt djurparken är Bingua redan en perfekt mamma till sina tre pojkar och fem flickor. ”Hon har snabbt blivit skicklig på att ta hand om flera ungar på en gång – att ansa, ansa och ta hand om dem”, säger Steve Bircher, curator för däggdjur/köttätare. Utlånad till djurparken av Wildlife Safari i Winston, Ore. Fadern, 9-årige Jason, är utlånad från White Oak Conservation i juli, Florida.

Läs också  Kattunge räddad från livet på gatan separerar inte från sina människor

Idag är Binguas prestation viktigare än någonsin. Världens snabbaste landdäggdjur är på väg mot utrotning. Det uppskattas att endast 7 100 av dessa stora katter finns kvar i naturen. Den senaste gepardinräkningen visar att dessa rovdjur kan minska med ytterligare 53 % under de kommande 15 åren.

Se bilderna

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!