Início » Gåtor och spel » Matematik: Endast de med hög IQ kan lösa detta 3-tändstickspussel på under 25 sekunder!

Matematik: Endast de med hög IQ kan lösa detta 3-tändstickspussel på under 25 sekunder!

Hur spännande det än är, har hjärnpirrar sitt sätt att haka på oss och testa vår intelligens. Den här gången har vi en ganska intressant utmaning som säkert kommer att väcka ditt intresse .

Denna numeriska gåta involverar tändstickor och lite grundläggande matematik. Den unika hjärngymnastik vi har för dig idag är ett pussel med 3 tändstickor.

Det ger dig garanterat en mental träning och testa din IQ . Det bästa med det? Du har bara 25 sekunder på dig att knäcka det!

Utmaningen med 3 tändstickor

Här är pusslet: en ekvation har arrangerats med hjälp av tändstickor för att representera siffror. Din uppgift är att korrigera denna ekvation genom att flyttar bara tre tändstickor .

Tricket är, du måste göra det inom 25 sekunder , vilket gör det till en kapplöpning mot klockan. Här är haken – ekvationen verkar vara enkel, men det är den inte.

Läs också  Kan du se den udda pumpakryddlatten på under 15 sekunder? Testa dina ögon nu!

Fascinerad? Låt oss dyka direkt in i det. Den givna ekvationen är 6×5=42 . Nu vet vi alla att det inte är helt rätt. 6 multiplicerat med 5 är inte 42.

Så, var flyttar du tändstickorna för att få ekvationen korrekt?

Matematik: Endast de med hög IQ kan lösa detta 3-tändstickspussel på under 25 sekunder!© Lovemix

Tick-tack, klockan går

Känner du pressen ännu? Kom ihåg att du bara har 25 sekunder på dig att korrigera denna ekvation. Det är dags att utmana dig själv och se om du kan komma på rätt svar.

Oroa dig inte om du tycker det är svårt – detta pussel är designat för att testa även de med hög IQ!

Lösningen på pusslet

Om du har spenderat dina 25 sekunder klokt, kanske du har hittat svaret.

Lösningen på pusslet är: flytta 3 tändstickor för att förvandla ekvationen till 6×3=18 . Enkelt, eller hur? Först när du vet svaret!

Läs också  Visuellt test av optisk illusion: Om du har skarpa ögon kan du hitta siffran 6719 på 16 sekunder

Matematik: Endast de med hög IQ kan lösa detta 3-tändstickspussel på under 25 sekunder!© Lovemix

Tyckte du om den här idén? Hur lång tid tog det för dig att lösa det? Om du är stolt över din prestation, varför inte dela den här artikeln på sociala medier?

Utmana dina vänner och se vem som kan lösa detta 3-tändstickspussel på under 25 sekunder. Kom ihåg att det inte bara handlar om att lösa pusslet, det handlar om att ha kul medan du gör det!

Relaterade inlägg

Viktoria
Skrivet av : Viktoria