Início » Gåtor och spel » Matematisk hjärngympa: Endast personer med en IQ över 130 kan lösa denna utmaning med 2 matchstickor på under 25 sekunder!

Matematisk hjärngympa: Endast personer med en IQ över 130 kan lösa denna utmaning med 2 matchstickor på under 25 sekunder!

Har du någonsin provat en hjärngympa som verkligen fick dina neuroner att gå igång? Om du gillar pussel, gåtor eller någon annan typ av mental utmaning har vi en matematisk godbit åt dig idag!

Det här är inte vilken hjärngympa som helst, det här pusslet är utformat för att testa de bästa av de bästa. Endast de med en IQ över 130 kan lösa denna 2-matchstick rörelseutmaning på under 25 sekunder!

Tändsticksutmaningen

Denna utmaning börjar med en enkel, men felaktig, ekvation som skrivs helt med tändstickor. Ekvationen är som följer: 2+5=15. Som du kan se är denna ekvation uppenbart falsk.

Din uppgift, om du väljer att acceptera den, är att flytta bara två tändstickor för att korrigera ekvationen . Låter det enkelt? Kom ihåg att du bara har 25 sekunder på dig att hitta lösningen!

Läs också  Hitta 3 skillnader mellan campingbilderna på 9 sekunder!

Tänk, tänk, tänk

Innan du sätter igång bör du fundera en stund på hur du ska gå tillväga. Vart ska du flytta tändstickorna?

Ska du ändra en siffra på vänster sida av likhetstecknet, eller på höger sida? Eller kanske både och? Kom ihåg att du bara kan flytta två tändstickor och att du måste göra det på under 25 sekunder.

Lösningen

Lyckades du lösa pusslet? Eller kliar du dig fortfarande i huvudet? Hur som helst, här är lösningen: genom att flytta bara två tändstickor kan du ändra ekvationen till 7+9=16, vilket är korrekt!

(c) Lovemix
(c) Lovemix

Grattis till alla som lyckades lösa utmaningen med 2 matchstickor! Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte när man har en tidsgräns på 25 sekunder.

Läs också  Kan du slå klockan? Lös detta pussel med två tändstickor på bara 15 sekunder!

Varför inte dela den här artikeln på dina sociala medier och utmana dina vänner? Se om de kan matcha ditt snabba tänkande och din problemlösningsförmåga!

Relaterade inlägg

Viktoria
Skrivet av : Viktoria