Início » Gåtor och spel » Matematisk hjärngympa: Endast personer med hög IQ kan lösa denna utmaning med 2 matchstickor på under 35 sekunder!

Matematisk hjärngympa: Endast personer med hög IQ kan lösa denna utmaning med 2 matchstickor på under 35 sekunder!

Är du redo för en utmaning som bara de med hög IQ kan lösa? Det här är ingen vanlig hjärngympa. I det här matteproblemet ska man flytta tändstickor för att förvandla en falsk ekvation till en sann.

Det är enkelt, det är roligt och det är ett bra sätt att träna hjärnan. Haken? Du har bara 35 sekunder på dig att lösa det!

Tändsticksekvationen

Här är ekvationen som den ursprungligen såg ut: 9-0x3=18 . Det är utskrivet med tändstickor. Din uppgift är att flytta endast två tändstickor för att ekvationen ska bli korrekt .

Kom ihåg att du bara har 35 sekunder på dig att lösa uppgiften. Så gör ditt stoppur redo och börja lösa den här utmaningen!

(c) Lovemix

Din tid börjar nu

Innan du börjar, ta en stund för att noggrant analysera ekvationen . Det kan verka omöjligt till en början, men kom ihåg att varje problem har en lösning.

Läs också  Endast 20/20 HD-seende personer kan hitta det dolda alfabetet D i denna bild

Och det här är inte annorlunda. Du måste tänka utanför boxen, använda din höga IQ och flytta tändstickorna på ett sätt så att ekvationen blir giltig.

Kom ihåg att du bara flyttar två tändstickor.

Knäckte du den?

Lyckades du lösa det inom den angivna tiden? Om ja, grattis! Om inte, oroa dig inte. Det här är en utmaning för dig med hög IQ. Det är knepigt, det är tufft, men det är inte omöjligt.

Lösningen

Den korrekta ekvationen är 9+3×3=18 .

Genom att flytta tändstickan från 0 för att göra minustecknet (-) till ett plustecken (+), och flytta ytterligare en tändsticka från 0 för att göra den till en 3, blir ekvationen korrekt.

Det är en smart twist som kräver skarpt tänkande och snabbt beslutsfattande.

Läs också  Det finns två flickor och två hundar. Jag har sett den andra hunden, hur är det med dig?

Sprid det roliga

Om du gillade den här kluriga uppgiften, varför inte dela med dig av det roliga? Lägg upp den här artikeln på dina sociala medier och utmana dina vänner att lösa den inom 35 sekunder.

Det är ett utmärkt sätt att engagera dina vänner och se vem som har det skarpaste sinnet. Kom ihåg att allt är på skoj! Så sprid glädjen över att lära dig och utmana ditt sinne.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!