Início » Gåtor och spel » Matematisk hjärngympa: Kan din IQ överlista denna utmaning med 1 matchstick? Gör ett försök!

Matematisk hjärngympa: Kan din IQ överlista denna utmaning med 1 matchstick? Gör ett försök!

Är du redo för ett mentalt träningspass? Vi har en rolig och spännande matematisk hjärngympa som kommer att kommer att sätta din IQ på prov. Den här handlar om en enkel, men förvirrande ekvation, som sätts ihop med tändstickor.

Men se upp, ekvationen är inte korrekt. Din uppgift, om du väljer att acceptera den, är att göra den korrekt genom att bara flytta en tändsticka.

Är du redo att spänna hjärnmusklerna? Här är ekvationen: 1+3=18 . Du läste rätt. Det är inte rätt, eller hur? Men det är där det roliga börjar.

Du har just 20 sekunder för att hitta vilken tändsticka som ska flyttas för att korrigera ekvationen. Ett varningens ord: det är svårare än det verkar. Så, ta på dig din tänkarhatt och låt oss komma igång.

Läs också  Hjärnkoll: Överlistar de smartaste - kan du beräkna värdet på varje hund på max 35 sekunder?

(c) Lovemix

Ta en närmare titt

En av de mest effektiva strategierna för att lösa detta pussel är att ta en närmare titt. I det här fallet handlar det inte bara om siffrorna, utan även om hur tändstickorna ser ut.

Målet är inte att hitta en matematisk lösning, utan snarare att hitta en fysisk förändring som gör att ekvationen blir korrekt.

Lösningen:

Så, löste du det? Om du fortfarande kliar dig i huvudet behöver du inte oroa dig. Här är lösningen.

Ekvationen kan korrigeras genom att bara flytta en tändsticka från siffran 8 och placera den på 3 så att det blir 9. Den korrekta ekvationen är alltså: 1+9=10 .

(c) Lovemix
(c) Lovemix

Dela med dig av din framgång

Grattis till att ha löst pusslet! Det är ett bevis på din skarpa mentala skärpa och problemlösningsförmåga. Nu är det dags att utmana dina vänner och din familj.

Läs också  Optisk illusion Spot the Difference Game: Om du har hökögon, hitta skillnaden mellan två bilder inom 26 sekunder?

Dela den här artikeln på dina sociala medier och se om de kan matcha din intellektuella förmåga. Kom ihåg att dela med sig är att bry sig, särskilt när det gäller hjärngåtor.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!