Início » Gåtor och spel » Matematisk hjärngympa: Kan du bevisa din geniala IQ genom att flytta bara 3 tändstickor på under 40 sekunder?

Matematisk hjärngympa: Kan du bevisa din geniala IQ genom att flytta bara 3 tändstickor på under 40 sekunder?

Är du redo att testa din IQ med den här mattegåtan med tändstickor? Om du gillar hjärngympor, gåtor och pussel har du något extra att se fram emot.

Detta snabba, men ändå utmanande, matteproblem kommer att få dig klia dig i huvudet och testa din geniala IQ .

Haken här är inte bara att lösa ekvationen, utan att lösa den genom att flytta bara tre tändstickor – och allt detta inom 40 sekunder!

Tändsticksproblemet

I denna hjärngympa skrivs ekvationen i fråga med tändstickor. Den ursprungliga ekvationen lyder som följer: 2+4=1 . Som du kan se är denna ekvation felaktig.

Din uppgift är att flytta exakt tre tändstickor och få ekvationen att stämma . Det är inte så lätt som det verkar.

Det begränsade antalet drag och den tickande klockan lägger till ett extra lager av komplexitet till detta roliga och utmanande problem.

Läs också  Kan du se ekorren som gömmer sig bland höstens skatter på under 20 sekunder? Ta utmaningen!

Så, är du redo att bevisa din geniala IQ? Du har 40 sekunder på dig. Din tid börjar NU!

Lösningen på tändsticksproblemet

Redan klar? Det var imponerande! Om inte, oroa dig inte. Det här är ingen lätt uppgift. Låt oss nu se lösningen.

Genom att flytta bara tre tändstickor kan ekvationen korrigeras till 8-7=1 . Lyckades du räkna ut det på under 40 sekunder? Om du gjorde det, grattis, du har just bevisat din geniala IQ!

(c) Lovemix
(c) Lovemix

Dela och utmana dina vänner

Gillade du den här kluriga uppgiften? Varför inte dela med dig av det roliga? Lägg upp detta matteproblem med tändstickor på dina sociala medier och utmana dina vänner. Se vem som kan lösa det på under 40 sekunder.

Läs också  Optisk illusion Spot the Difference Game: Om du har örnögon hittar du 3 skillnader mellan två bilder inom 20 sekunder?

Kom ihåg att det inte bara handlar om att få rätt svar, utan också om hastigheten och antalet drag. Så sätt igång och bevisa att du har en genial IQ. Lycka till med problemlösningen!

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!