Início » Husdjur » Möt 10 orange kattraser du kommer att älska

Möt 10 orange kattraser du kommer att älska

Vad har Puss in Boots från Shrek, Crookshanks från Harry Potter och den tecknade katten Garfield gemensamt? De är alla orange katter med taggar! Låt oss inte glömma att till och med Winston Churchill hade en orange tabby katt som heter Tango!

Apelsin-, marmelad- eller ingefärskatter – kalla dem vad du vill, vi kan alla hålla med om att denna pälsfärg är helt underbar, speciellt när katten är långhårig och fluffig!

Läs vidare för några av de coolaste orange kattraserna med det populära tabbymönstret… du kommer att se många fluffiga orange tabbykatter idag!

De bästa fluffiga katterna någonsin

Älskare av orange tabby-katt, här är en riktigt tuff uppgift: välj din favorit fluffiga orange tabby-katt från dessa underbara alternativ…!

#1 Orange Tabby American Bobtail Cat

Den amerikanska Bobtail-katten är en relativt sällsynt kattras som kan ha kort eller långt hår, såväl som en mängd olika pälsfärger. Min personliga favorit är, ni gissade rätt, orange päls!

#2 Orange Tabby Maine Coon Cat

Maine Coon är en av de mest populära renrasiga huskatterna. De finns i en mängd olika kappor och färger, inklusive orange tabby!

Trots att de ser skrämmande ut på grund av deras stora storlek, såväl som deras långa, raggiga hår och buskiga svans, är Maine Coons tillgivna och lättsamma katter.

Läs också  Hundägaren sätter kameran på Staffy när han hoppar i poolen, videon blir viral

#3 Orange Tabby perserkatt

Persern är den klassiska fluffiga kattrasen och är också en av de äldsta kattraserna. Dessa katter har länge värderats för sin exceptionellt långa, fluffiga päls.

Med en orange kappa och det vackra taupe-mönstret – jag tycker att de är riktigt förtrollande!

#4 Orange Tabby sibirisk katt

Den sibiriska kattrasen är en vänlig och tillgiven ras som kommer överens med alla från vuxna till barn, inklusive andra husdjur!

#5 Orange Tabby Norsk Skogkatt

Norsk skogkatt är en av de största kattraserna som finns. När pälsen är fullvuxen har de full man, fluffig bröstkorg och fluffiga ben.

#6 Orange Tan Turkisk Angora

Under lång tid troddes turkiska angoror vara helt vita katter med blå eller gröna ögon. Men idag har vi dessa katter i en mängd olika färger, inklusive den orange fliken.

#7 Orange Tabby Scottish Fold

Scottish Fold-katten är ljus, mild, lätttalad och anpassar sig snabbt till nya människor och omständigheter. Dessa katter kan ha kort eller långt hår, men längre hår är såklart fluffigare!

Jag såg en gång den sötaste orange kattungen någonsin – det var en mycket sällsynt orange tabby Scottish Fold!

#8 Orange Tabby British Longhair Cat

Brittiska långhår är fridfulla, balanserade varelser som gör utmärkta husdjur.

De har mycket tät päls, så att även när hårstråna är delade är det nästan omöjligt att se huden genom dem. Deras päls är extremt fluffig och speciellt vacker i den orange färgen!

Läs också  Mormor överraskar sitt barnbarn och videon blir viral

#9 Orange Tabby Munchkin Cat

Du kanske vet att den huvudsakliga egenskapen hos denna kattras är deras korta ben.

Även om dessa söta kattungar finns i många olika pälsmönster och färger. Min personliga favorit är förstås Munchkin orange tabby cat!

#10 Orange Tabby Ragdoll Cat

Ragdoll är en charmig ras med en halvlång päls och de mest charmiga blå ögonen. Orange Tabbed Ragdoll-katten är en av de vackraste färgvarianterna av Ragdoll-rasen.

Vad sägs om inte så fluffiga Orange Tabby-katter? Alla orange tabbykatter är inte långhåriga och fluffiga – det finns korthåriga katter utan ludd som fortfarande har sin underbara pälsfärg och mönster!

Inte så fluffiga orange tabby katter inkluderar:

Exotiska korthår

Brittiska korthår

Bengal katt

Abessinier

Egyptisk Mau

Devon Rex

Vad du inte vet om orange tabby katter

Nu när du har sett ett gäng fluffiga orange tabby-katter, låt mig dela med dig av några roliga fakta om dem!

Katter som har fast orange päls finns inte! De kan se ut som om de har en enfärgad färg, men tittar du noga så ser du att de har en mönstrad päls.

Alla orange katter har följande 4 mönster:

Läs också  Nu får det vara nog! Stoppa katten från att förstöra allt - så här gör du!

Prickig tabby

bockad tabby

Makrilletikett

Klassisk etikett

Calico och sköldpaddakatter har också orange päls.

Några av de bästa kattnamnen har inspirerats av färgen på kattens päls. Ginger coats kan vara en stor inspirationskälla för många kattägare när det kommer till val av kattnamn.

X-kromosomen innehåller genen som ger katter orange päls.

Hankatter behöver bara en kopia av genen för att ha orange färg, medan honkatter behöver två kopior av genen för att ha orange päls.

Feomelanin är ett ämne som ger ett brett spektrum av nyanser av orange färg till pälsen (det är också ansvarigt för rött hår hos människor).

Jämfört med katter med andra pälsfärger är ingefära katter mer benägna att få fräknar.

Katters personlighet är inte alls beroende av deras pälsmönster eller färger.

Slutsats

Nu när du har sett min topp 10 lista över de vackraste fluffiga orange tabby katterna har jag bara en fråga – vilken var din favorit?

Min är, som ni redan har sett, den amerikanska Bobtailen. Jag tycker att den här kattrasen inte får tillräckligt med exponering eftersom Maine Coons vanligtvis tar första plats i varje långhårig katttävling!

Vilken du än väljer så är jag säker på att ditt val av orange tabby kattunge kommer att bli fantastiskt!

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!