Início » Nyheter » Motverka skolavslutningsbluesen: Hur man övervinner de hjärtskärande avskeden!

Motverka skolavslutningsbluesen: Hur man övervinner de hjärtskärande avskeden!

Den första skoldagen närmar sig med stormsteg, och föräldrar runt om i landet fruktar den beryktade Tillbaka-till-skolan-blues .

Det är en alltför välbekant scen: tårögda barn som klamrar sig fast vid sina föräldrars händer, ovilliga att släppa taget, och föräldrar som med tunga hjärtan vinkar adjö.

Det hjärtskärande avskedet

Oavsett om ditt barn precis har börjat på dagis eller börjar på gymnasiet är hjärtskärande farväl är alltid ett fruktat ögonblick.

Men låt det inte fylla dig med fruktan. Det kan vara lättare än du tror att övervinna skolstressen.

Normalisera känslorna

Först och främst måste du acceptera att ditt barns oro är helt normalt.

De har trots allt tillbringat större delen av sitt liv i din trygga närvaro. Att plötsligt kastas in i en okänd miljö kan naturligtvis orsaka viss oro.

Läs också  2023 års bäst bevarade hemligheter: 7 trender inom heminredning som du inte får missa!

Det viktiga här är att inte oroa sig. Lugna ditt barn att det de känner är okej och att de kommer att få en fantastisk tid i skolan.

Positiv förstärkning

Ett av de mest effektiva sätten att hantera skolstressen är genom positiv förstärkning . Se till att betona alla de spännande saker som kommer med skolan – nya vänner, nya lärare och massor av nya saker att lära sig!

Börja med rutiner tidigt

En stor del av skolstressen är rädslan för det okända. Hjälp ditt barn genom att rutiner för att börja skolan några veckor före den stora dagen.

Börja ställa in sina alarm lite tidigare , gradvis justera din barns läggdags för att matcha skolschemat. Denna rutin gör barnen bekanta med tidpunkten för deras nya dag och minskar oron.

Läs också  Slutspurten inför starten av det akademiska året: Våra sista minuten-tips

Stärk deras självförtroende

Den första skoldagen blir mycket mindre skrämmande om dina småttingar känner sig förberedda. Utrusta dem med rätt skolmaterial, lägg fram deras nya kläder och packa en lunch som de älskar.

Att veta att de är förberedda kan öka deras självförtroende och få dem att se fram emot skoldagen.

Fortsätt att stötta

Slutligen, kom alltid ihåg att vara ett stöd och tålmodig. Betona det positiva, var närvarande när de behöver dig och se till att de vet att du är stolt över dem.

Allt eftersom dagarna går kommer de hjärtskärande farvälen att förvandlas till nya spännande hej.

Med tålamod, förståelse och massor av kärlek kan du bekämpa skolstressen och förvandla avsked till goda stunder. Ni klarar det här, föräldrar!

Relaterade inlägg

Viktoria
Skrivet av : Viktoria