Início » Husdjur » Natalie och Dimitris slutade sina jobb och öppnade det första kattkaféet i Aten

Natalie och Dimitris slutade sina jobb och öppnade det första kattkaféet i Aten

De slutade sina jobb för att öppna det första atenska kattkaféet, i hopp om att de genom sitt utrymme kommer att odla en ny kattälskande kultur i staden.

Hur började det hela?

Kattkaféer startade i Taiwan 1998, blev sedan mycket populära i Japan och spreds gradvis över världen. Inom de närmaste dagarna kommer det första kaféet att öppna i Aten, i närheten av Thisio. Vad kommer att hända där? Katter i staden som hittills inte haft ett hem kommer att kunna bo där omhändertagna, redo att välkomna kattälskande atenare. ”Vi vill att besökaren ska njuta av hans umgänge med katterna och, om han vill, återvända redo för en adoption”, berättar Dimitris Sgouros och Natalie Sellinidou, skaparna av det nya Cat Cafe Athens, till vilket de välkomnade mig. Ljusa färger, leksaker, en cool, ”hemtrevlig” innergård och en varm, inbjudande inredning. Jag ser fina hörn som skulle kunna rymma mig med min laptop, bok eller företag, och jag kan redan höra de första jamarna högt.

Läs också  En baby tiger avvisades av sin mamma och uppföljaren kommer att röra dig

Alltså ett café med katter. Hur kom du på den här idén?

Natalie: 2015 besökte vi ett kattkafé i Seoul och det imponerade på oss. Det var ett litet kafé på en våning, i ett livligt område i staden. Du satt på golvet med leksaker och katterna kom fram till dig för att klappa, leka och mata dem. Senare besökte vi andra kattkaféer i Europa och idén utvecklades till en dröm, att skapa ett utrymme anpassat till grekiska förhållanden.

Dimitris: Antalet herrelösa katter i Aten, men även i hela landet, är mycket stort. Vi har cirka fem miljoner herrelösa katter. Genom att skapa detta utrymme ville vi i viss mån bidra till att lösa problemet.

Vad gjorde du innan?

Dimitris: För ett år sedan slutade vi båda våra jobb. Under många år hade vi arbetat inom branscher som gästfrihet och kundservice, affärsutveckling och teknik, men vi var redo för en nystart. Tillsammans med vår nya satsning väntar vi också en ny medlem i vår familj.

Läs också  Små fåglar som ser ut som flygande bomullstussar

Reagerar katter på graviditet?

Natalie: Nirvana och Emir känner av bebisens existens, de följer mig in i huset och lägger sig på min mage, och när jag sover finns det vaksamma vakter bredvid mig. Katter är väldigt skyddande djur.

Finns det saker du lär dig om katter som fortfarande överraskar dig?

Natalie: Mycket av det vi har lärt oss under den här tiden har imponerat på oss. Till exempel delar katter 95,6 % DNA med tigrar. Eller att vita katter med blå ögon är döva, eller att en katt kan föda upp till 180 kattungar på tio år.

Vilka katter finns främst i Grekland?

Natalie: Den officiella grekiska rasen är ingen mindre än Egeiska katten, om vilken dikter har skrivits av Odysseus Elytis. Vem har inte sett henne leka i öarnas gränder på sommaren! Detta är den enda inhemska grekiska kattrasen som har levt i Kykladerna under de senaste 250 åren och idag kan vi hitta den över hela det grekiska territoriet.

Läs också  Professionella fotbollsspelare tar med sig hundar för adoption på planen

Varför säger vi att svarta katter ger vikt?

Dimitris: Det är ett rykte som startade när påven Gregorius på 1200-talet fördömde svarta katter som en symbol för svart magi. Deras massutrotning gav plats för den svarta pesten att sprida sig över Europa, eftersom det inte fanns några katter för att utrota mössen. Med åren började myten blekna. Än idag, i England, erbjuds den svarta katten den blivande bruden som en gåva och symboliserar ett lyckligt äktenskap. Men även i Frankrike, Japan och Kina symboliserar den svarta katten rikedom och tur! Vi har även satt in den i caféets logga.

Cat Cafe Athens ligger på 54 Nileos Street i Thisio. Information på catcafe.gr, [email protected]211-0015504

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!