Início » Husdjur » Små fåglar som ser ut som flygande bomullstussar

Små fåglar som ser ut som flygande bomullstussar

Hokkaido är Japans näst största ö och har blivit känd för sin mångfald av vilda djur och det finns många arter med unika egenskaper som bara kan hittas där.

De bedårande fluffiga fåglarna som kallas långsvansade mesar har en specifik ras i Hokkaido som är känd för sitt utseende av bomullstuss.

Medan de flesta långstjärtade örnar har bruna eller grå ”ögonbryn” och mer bruna på vingarna (de kan hittas i Europa och Asien), har de i Hokkaido rent vita ansikten. Detta gör att de ser ut som flygande bomullsbollar, med en svart svans.

Hokkaido är Japans näst största ö och är hem för många skyddade djurlivsområden, inklusive sex nationalparker och 17 nationalparker och prefektursparker.

Därför har den blivit känd för sin mångfald av vilda djur och det finns många arter som bara finns där.

Läs också  Möt Bon Bon, världens fluffigaste katt

De är så söta och unika att de fick sitt eget namn: shima-enaga-fågeln.

Detta översätts bokstavligen som ”ön långsvansfågel”, vilket är mer eller mindre exakt.

Aegithalos är ganska vanlig i hela Europa och Asien, och deras svans är bara riktigt ”lång” i förhållande till deras lilla kropp. En vuxen fågel blir cirka 13-15 cm lång, och detta inkluderar svansen, som är hälften så lång.

Medan de flesta örnugglor har bruna eller grå ”ögonbryn” och mer bruna på vingarna, har de i Hokkaido helt vita ansikten.

Detta gör att de ser ut som flygande bomullstussar, med svarta svansar och vingar. De är tillräckligt utmärkande för att ha fått sitt eget namn: shima-enaga-fågeln.

Det översätts bokstavligen som ”fågel med en lång svans”, vilket är mer eller mindre exakt. Naturligtvis är de extremt populära bland japanerna.

Titta så söt denna efterrätt med tema är.

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!