Início » Husdjur » Vid en av de största hundräddningarna kunde ingen tro vad de såg

Vid en av de största hundräddningarna kunde ingen tro vad de såg

Den 22 september 2023 fick tjänstemän i Erie County Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) ett samtal om djur i stort behov av hjälp.

”Ställare var där på platsen och gjorde en kontroll och såg alla djuren. Det var då de kontaktade oss, som omedelbart gick till platsen”, sa hon Gina sallad av Erie County SPCA.

När de kom till platsen hittade de 31 vuxna hundar, tre valpar och en katt instängda under ohälsosamma förhållanden.

”De flesta av hundarna var täckta av avföring och hade en tovig päls full av urin,” sa Sallad . ”Många av dem var tvungna att sövas innan de rakades och många av djuren hade loppor.”

Varje år överlämnas 6,3 miljoner husdjur till amerikanska skyddsrum, i genomsnitt 17 260 per dag enligt American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Läs också  Hur stoppar man en hund som skäller? -Träningstips

Antalet hundar och katter som tagits in av djurhem nådde 46 807 i januari 2023, en ökning med 1 744 jämfört med januari 2022, enligt 24Pet’s Shelter Watch Report.

Cirka 920 000 överlämnade djur avlivas varje år.

Skyddshem försöker minimera antalet dödshjälp genom att främja adoptionsinsatser, steriliserings- och kastreringsprogram och beteendemässig rehabilitering.

”En person skrev under dem till SPCA,” sa hon Sallad . ”Det fanns två vuxna på fastigheten förutom den som skrev under dem. Vi vet ännu inte om vi kommer att väcka talan.”

Räddningsarbetare och volontärer arbetade in på fredagskvällen för att bedöma och städa upp hundarna och katterna.

”Volontärerna gick till jobbet med djuren och arbetade hela helgen, rakade dem och gjorde vad de än kunde,” sa Sallad . ”Nu när djuren är mindre stressade och mer bekväma kan vårt veterinärteam börja arbeta med fullständiga undersökningar.”
I en serie otroliga bilder delade teamet hur de tog bort varje hunds toviga päls innan de vägde hårstråna individuellt, med en som bara vägde 2,6 kg.

Läs också  Hundens beteende: vad det betyder om din hund trycker sin nosparti mot människor

Före- och efterbilder visar hur de en gång toviga hundarna har förvandlats sedan de kom till undsättning. Djur kommer att fortsätta att undersökas under hela veckan och alla har skrivits under till SPCA.

”Vårt veterinärteam kommer att fortsätta att granska och fastställa de individuella behoven för varje djur,” sa Sallad . ”En del kanske kan bli adopterad, andra kan behöva bo hos oss, medan andra kan placeras hos fosterfamiljer.”

Relaterade inlägg

Massimo Sahin
Skrivet av : Massimo Sahin
Massimo Sahin har varit webbredaktör i många år och behärskar alla webbkoder. Han ger dig sina upptäckter, sina favoriter och även små snuttar av information. Så håll ögonen öppna och följ honom!